top of page
This website was created by futureandvision

Ψηφιακή καμπάνια το κλειδί της επιτυχίας στις εκλογές!

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές το Internet θα γεμίσει από τις καμπάνιες των υποψηφίων.



Μία ολοκληρωμένη ψηφιακή προβολή είναι αυτή που πλέον δίνει στον υποψήφιο μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.


Ο κόσμος μας πλέον είναι ψηφιακός, μην μείνετε "πεισματικά" έξω από αυτόν!


Η στατιστική μας ενημερώνει ότι: To 2019 χρησιμοποιούν το ίντερνετ σε καθημερινή βάση 8 στους 10 Έλληνες ενώ η χρήση στις ηλικίες έως 44 ετών έχει ξεπεράσει το 95%!


Περισσότεροι από 1 στους 2 Έλληνες έχουν λογαριασμό σε Facebook & Instagram χρησιμοποιώντας καθημερινά τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Πρέπει να οργανώσω ψηφιακά την προεκλογική μου καμπάνια;


Γίνεται αντιληπτό ότι με σωστή στόχευση του κοινού, μπορεί να φτάσει οποιοδήποτε ψηφιακό μήνυμα στους κατοίκους μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μία επαγγελματική δουλειά digital marketing και ακόμα περισσότερο από μία εταιρεία εξειδικευμένη στην πολιτική, όπως η Future and Vision, μπορεί να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στον υποψήφιο, καθώς απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός του υλικού και "στόχευση" στο κατάλληλο κοινό.


Η online παρουσία ενός υποψήφιου πολιτικού που στοχεύει να διακριθεί είναι απαραίτητη και όποιος υποψήφιος απουσιάζει από τον ψηφιακό κόσμο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος για την πλειοψηφία του κόσμου, που κατά πάσα πιθανότητα πριν τη μεγάλη μέρα των Εκλογών θα αναζητήσει στο ίντερνετ ποιον να ψηφίσει και γιατί.


Στις μέρες μας η πλειοψηφία του κόσμου όταν θέλει να μάθει πληροφορίες για κάτι θα κάνει μία αναζήτηση στο ίντερνετ.


Φανταστείτε λοιπόν τι πληροφορίες θα πάρει εάν δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για εσάς στο ίντερνετ. Είτε δεν θα βρει καθόλου πληροφορίες, είτε ακόμα χειρότερα θα πάρει τις πληροφορίες που θα διαδίδει ο αντίπαλός σας.


Χτίζοντας διαδικτυακά της ταυτότητά σας, αυξάνετε την επιρροή στον κόσμο που ζητάτε την ψήφο του.


Για να μην χαθεί λοιπόν το ψηφιακό “παιχνίδι” απαιτείται μία online παρουσία της υποψηφιότητας στα Social Media, με Website, με προβολή σε άλλες ιστοσελίδες μέσω banners, καθώς και κάποια βίντεο παρουσίασης των θέσεων και του έργου σας. Με αυτόν τον τρόπο θα “κατακτήσετε” τις πρώτες θέσεις στις αναζητήσεις που θα κάνουν οι πιθανοί ψηφοφόροι σας!


Κάθε λεπτό κάποιος χρήστης αναζητά πληροφορίες για εσάς.


Θέλει να μάθει ποιος ή ποια είστε, για το έργο σας και τις θέσεις σας. Σίγουρα δεν μπορείτε να τα αναλύσετε σε καθέναν ξεχωριστά. Σίγουρα θα έχει κουραστεί από τα φυλλάδια που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους και θα αναρωτηθεί γιατί γίνεται τόσο μεγάλη κατασπατάληση χαρτιού που σχεδόν όλοι θα το πετάξουν χωρίς καν να το διαβάσουν.


Μπορείτε να ξεχωρίσετε στον αχανή κόσμο του διαδικτύου;


Σίγουρα χρειάζεται μία έρευνα της περιοχής που βρίσκεστε ως υποψήφιος και του εκλογικού σώματος. Οι όποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν στην περιοχή είναι πολύ σημαντικές για οποιαδήποτε καμπάνια.


Στη συνέχεια επιλέγονται τα κατάλληλα μέσα για την ψηφιακή προώθηση του υποψηφίου ή του συνδυασμού με έναν σχεδιασμό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού σας.


Δημιουργούμε προεκλογικά ένα διαδικτυακό «ταξίδι» για τον πολίτη, που θα τον φέρει πραγματικά κοντά σε εσάς, θα τον πείσει για την αξία και την ποιότητα του έργου που υπόσχεστε και θα του δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να επιλέξει εσάς έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.


Η προώθηση μέσω του διαδικτύου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:


– Επενδύετε σε μία ολοκληρωμενη και απόλυτα στοχευμένη προβολή.

– Εντοπίζετε νέους ψηφοφόρους σε οποιοδήποτε συσκευή και αν χρησιμοποιούν.

– Αυξάνετε την αναγνωρισιμότητα του ονόματός σας.

– Διαμορφώνετε Ισχυρό Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα.

– Εκμεταλλεύεστε το ασύγκριτα μειωμένο κόστος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα προβολής.

– Ελέγχετε απόλυτα το αποτέλεσμα για την επίτευξη των στόχων σας.


Ιστοσελίδα

Στήστε μια απλή και αξιοπρεπή ιστοσελίδα και αν έχετε ήδη φροντίστε να ανανεώσετε το περιεχόμενό της. Εμπλουτίστε την με βασικές πληροφορίες για εσάς και τις θέσεις


Μη ξεχάσετε τα call το action (CTA's) , τα κουμπιά δηλαδή που θα τον κάνουν να ενημερώνετε από εσάς μέσω e-mails ή notifications.


Eίμαι φανατικός θαυμαστής της λιτής σχεδίασης καθώς ο σκοπός είναι να περνάει απλά το μήνυμά σας χωρίς να κουράζει.


Social Media!


Διαλέγουμε πολύ προσεχτικά τα social media που θα χρησιμοποιήσετε. Είναι λάθος να έχετε λογαριασμούς που δεν θα ενημερώνετε συχνά, οπότε επιλέξτε μόνο εκείνα που θα μπορείτε να υποστηρίξετε.


Το Facebook & το Instagram είναι σίγουρα απαραίτητα. Το Instagram είναι για την στόχευση σε νεότερες ηλικίες. Το YouTube είναι αξιοποιήσιμο μόνο εάν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε αρκετό υλικό με βίντεο. Για 2-3 βίντεο καλύτερα είναι να τα προωθήσουμε κατευθείαν μέσω Facebook.


Τα social media δεν είναι χώρος για να πετάτε τα δελτία τύπου σας. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο και πρέπει να δείχνετε ένα φιλικότερο πρόσωπο. Θέλουν οπτική επεξεργασία και κατάλληλα μεγέθη ανά πλατφόρμα. Χρειάζονται φωτογραφίες, έξυπνα γραφικά και μικρά βίντεο. ΔΕΝ προσπαθείτε να πείτε τα πάντα σε μία ανάρτηση.


Αν κατεβαίνετε με την υποστήριξη κάποιου κόμματος, αξιοποιείστε το υλικό που παράγει ή κοινοποιείστε το με τον τρόπο που να σας εκφράζει.


Διαφημίστικα Google και SEO (βελτιστοποίηση σελίδας)


Με περιορισμένο budget, ίσως το μόνο στο οποίο αξίζει να επενδύσετε, σε ένα τόσο σύντομο διάστημα όσο η προεκλογική περίοδος, είναι η διαφήμιση σε Facebook και ΟΧΙ σε Google.


Το λεγόμενο Content marketing (περιεχόμενο) θα είναι καταλύτης για την ανταπόκριση στη σελίδα σας.


Ανάλογα με την κίνηση και την προσφορά των διαφημίσεων αλλάζουν τα CPC (Cost Per Click), το κόστος δηλαδή που θα πληρώνετε σε Facebook ή Google για κάθε κλικ στις διαφημίσεις σας.


Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι θα τρέχουν τις διαφημίσεις τους, τόσο θα ανεβαίνει και το κόστος ανά κλικ.


Χρησιμοποίηστε τα χρήματα σας με σύνεση. Η επιλογή στοχευμένου κοινού (ηλικιακά, περιοχής κτλ) είναι πολύ σημαντική και θα σας γλιτώσει από το να ξοδεύετε άσκοπα χρήματα σε διαφημίσεις που στοχεύουν σε ψηφοφόρους που δεν σας αφορούν.


Στις Δημοτικές εκλογές του 2019 το CPC έφτασε από 0,18€ στα 0,5€ την τελευταία ημέρα των εκλογών. Μία διαφημιστική καμπάνια με σωστή στόχευση και το κατάλληλο οπτικό υλικό που αξιοποιεί κάθε κλικ είναι το κλειδί της επιτυχίας στην προεκλογική περίοδο.


Το διαδίκτυο μπορεί να είναι φθηνότερο από άλλους παραδοσίακούς τρόπους διαφήμισης αλλά δεν είναι δωρεάν και σίγουρα η προεκλογική περίοδος δεν είναι η κατάλληλη για να αυτοσχεδιάσετε μόνοι σας, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές σας στη σχεδίαση και την κατασκευή ψηφιακού υλικού.


Τα προεκλογικά συνθήματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!


Η ψηφιακή καμπάνια μπορεί να σας φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, που ανάλογα με το budget θα σας φέρουν και τους αντίστοιχους ψηφοφόρους.


Εάν ψάχνετε για μία ολοκληρωμένη επαγγελματική ψηφιακή καμπάνια μπορείτε να εμπιστευτείτε την Future and Vision .




12 views0 comments
bottom of page