Σχετικά Με Μένα

Χαίρεται, είμαι ο Παναγιώτης Παγκάκης.

Πάντα με εντυπωσίαζαν οι "σχετικά με μένα"  σελίδες, επειδή είναι πάντα γραμμένες στο 3ο ενικό...ακόμη και εάν όλοι γνωρίζουμε ότι γράφονται από τον "ιδιοκτήτη" του website.

Αφού λοιπόν ο Παναγιώτης Παγκάκης  έκανε κάποιες προσπάθειες να γράψει "έξυπνες ατάκες" σε 3ο πρόσωπο για να φανεί έξυπνος, τα παράτησε και αποφάσισε να γράψει αυτή τη σελίδα, όπως θα έγραφε ένα γράμμα σε ένα φίλο του...

Όπου...από πολλές απόψεις, έτσι είναι.

Λοιπόν - τι ακριβώς θέλετε να μάθετε;

Είμαι 46 ετών. Ζω στην Καρδίτσα με τη γυναίκα μου τα τελευταία 7 χρόνια.

Έχουμε 3 μικρά παιδιά, 2 σκυλάκια και ένα κουνέλι που το λέμε Marantona.

Να υποθέσω ότι ΔΕΝ είναι αυτό που ψάχνετε να δείτε...

Πιθανότατα αναρωτιέστε,

Αξίζει Αυτός Ο "Τύπος" Το Χρόνο  Και Την Προσοχή Μας;

Για πολλούς αναγνώστες, η απάντηση μου είναι ΟΧΙ.

Και Εξηγούμαι...

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω να γίνεις πλούσιος.

Για κάποιους λόγους υπάρχουν κάποιοι/ες που πιστεύουν ότι το να "πουλάς κάτι στο Ίντερνετ" θα σε κάνει "γρήγορα πλούσιο".

Το καταλαβαίνω. Το ίδιο με τράβηξε και μένα το 2008!

Θεώρησα ότι αφού το λένε τόσοι που "πλούτισαν" θα πετύχω και εγώ τα εύκολα χρήματα...αλλά θέλει πολύ δουλειά, υπομονή, γερό στομάχι.

Λοιπόν, δεν  υπάρχουν "εύκολες λύσεις" και "πετυχημένες συνταγές" 

Στο κόσμο της Ψηφιακής Επικοινωνίας το "παιχνίδι" αλλάζει συνεχώς και το ενδιαφέρον των "καταναλωτών" κερδίζεται ολοένα και πιο δύσκολα.

Όχι, δεν πουλάω Social Media. Αλλά θα σου πω γιατί σου το λέω αυτό.

Ξεκινώντας και "μπαίνοντας" στο χώρο του Digital Marketing, θα βαρεθείς να βλέπεις παντού άρθρα σχετικά με το πως θα αποκτήσεις κίνηση στο website σου, πως θα γίνεις "πλούσιος" προωθώντας τα προϊόντα άλλων (affiliate), πως θα γίνεις γρήγορα αναγνωρίσιμος και άλλα τέτοια "πιασιάρικα"...

Δουλεύουν όλα αυτά;

Πιθανότατα. Σε ένα βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Αλλά, εάν βασίζεσαι σε κάτι από αυτά, δεν έχεις πραγματική επιχείρηση. Δημιουργείς ένα αβέβαιο εισόδημα εξαρτώμενο από εξωτερικές μεταβλητές.

Αυτά είναι χάσιμο χρόνου. Εάν θέλεις να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο πήγαινε δες μια ταινία. Έχει περισσότερη πλάκα.

Αρχές του 2018 το Facebook άλλαξε τον αλγόριθμο, θες να σου πω τι συνέβει; Πάτωσε η οργανική απήχηση...δηλαδή το ποστάρισμα σου θα το δούνε 2% - 3% των ακόλουθων (followers) σας!

Δεν θέλω να βοηθήσω Εάν Ψάχνεις για τον "Εύκολο Τρόπο" επιτυχίας.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις αυτό που σου λέω.

☹️ Δεν θέλω να βοηθήσω Εάν Ψάχνεις για τον "Εύκολο Τρόπο" επιτυχίας.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις αυτό που σου λέω.

Μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά ΔΕΝ θέλω. Είμαι ικανός σε αυτό, αλλά αρνούμαι να το κάνω.

Γιατί;

Επειδή όταν ακούω κάποιον να μου λέει, " Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος", αυτό που πραγματικά ακούω είναι " Δεν είμαι αφοσιωμένος στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό επιτυχίας...συνεπώς δεν είμαι προσηλωμένος να δημιουργήσω ένα πιστό "κοινό".

Το οποίο αυτομάτως μεταφράζεται σε " Δεν θέλω να εργαστώ".

Κοίτα, πουλώντας στο Ίντερνετ είναι ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Πράγματι όταν όλα είναι σωστά στημένα, μπορεί να είναι όπως το ονειρεύτηκες:

Παθητικό εισόδημα την ώρα που κυριολεκτικά κοιμάσαι.

Αλλά αυτό θέλει ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ να το δημιουργήσεις και ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ να το διατηρήσεις.

 Είσαι ακόμη εδώ; Ωραία.

Εδώ είναι τι να περιμένεις από μένα.

checkmark.png

'Αμεσα εφαρμόσιμες στρατηγικές και τακτικές μάρκετινγκ δωρεάν...που συνήθως ακολουθούνται από: 

checkmark.png

Αύξηση αναγνωρισιμότητας

 Είσαι ακόμη εδώ; Ωραία.

Εδώ είναι τι να περιμένεις από μένα.

checkmark.png

'Αμεσα εφαρμόσιμες στρατηγικές και τακτικές μάρκετινγκ ...που συνήθως ακολουθούνται από: 

checkmark.png

Αύξηση αναγνωρισιμότητας και πωλήσεων.

Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω, περί αύξησης αναγνωρισιμότητας και πωλήσεων από την συνεργασία μας;  

Αυτό δεν περιμένεις άλλωστε; 

Όλοι όταν ξεκινούν συνεργασία με έναν άνθρωπο του μάρκετινγκ, αυτό περιμένουν, αυτό κάνω και εγώ για να ζήσω, "πουλώ" υπηρεσίες και νοιώθω υπέροχα με αυτό...

Βέβαια, σκοπεύω να βάλω ψηφιακό υλικό (Βίντεο, Blog posts) σε Facebook- Instagram-Youtube στο οποίο θα μπορείς να βρεις δωρεάν υλικό και να το χρησιμοποιήσεις από αύριο το πρωί...

Δωρεάν υλικό.

Η ιδέα είναι απλή να φτάσεις να πεις, "φίλε μου, αυτά όλα που βρίσκουμε σε άρθρα στην σελίδα σου στο Facebook μας βοήθησαν αρκετά. Πιστεύω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω μια τέτοια συνεργασία!

Πολύ απλό, σωστά;

Αυτό είναι το κλασικό "Δείξε Τους Ότι Μπορείς Να Βοηθήσεις Ενώ Στην Πραγματικότητα βοηθάς" τρικ.

Δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι.

Είμαι σίγουρος ακόμη αναρωτιέσαι...

001.jpg

Λοιπόν, το πιο έξυπνο είναι να με "παρακολουθήσεις" λίγο καιρό, να "ψαχτείς" να δεις τι συμβαίνει εκεί έξω...εγώ τα ίδια θα έκανα.

Αν σου αρέσουν όλα αυτά που θα δεις, τότε πιθανότατα θα ευχαριστηθείς και την επικοινωνία μας.

Αν δεν σου αρέσουν, απλά δεν σου αρέσουν.

📝 Αλλά πιστεύω ότι κάπου εδώ καλό θα είναι να δώσω και ένα πιο "επίσημο" βιογραφικό.

Οπότε πάει κάπως έτσι...

Το έτος 2000 πήρα το Master μου από το University of Indianapolis στην Αμερική και γύρισα στην Ελλάδα όπου και ξεκίνησα καριέρα στις χρηματιστηριακές πωλήσεις...οικονομολόγος γαρ!

Εκείνη τη περίοδο ήρθα σε επαφή με το "Internet  Marketing"  καθώς αγόρασα ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για αγοραπωλησίες μετοχών.

Εκείνο το σεμινάριο στοίχισε περίπου €300... 

Πως Ξέρω Εγώ Ότι Είσαι Καλός;

Πρέπει να διάβασα την σελίδα προσφοράς 100 φορές...χωρίς πλάκα, πριν το αγοράσω.

Ήταν καλό σεμινάριο θυμάμαι, κάπου εκεί μέσα υπήρχε μια πρόταση που με τράβηξε, " μπορείς να βγάλεις χρήματα στέλνοντας χιλιάδες emails".

Το νεανικό μου μυαλό το μετάφρασε, "Θα γίνεις πλούσιος στέλνοντας χιλιάδες emails"...και αυτό ακριβώς έκανα.

Αναρωτιέσαι τώρα...έβγαλες χρήματα;

'Έβγαλα. 

Ήταν πιο δύσκολο από το να το κάνω από το να το κάνω με το "κλασικό" τρόπο;

Ναι.

Τα επόμενα χρόνια, με βρίσκουν σε μεγάλη Ελληνική εταιρία, όπου σε μικρή ηλικία χειρίζομαι πελάτες εκατομμυρίων με ιδιαίτερη επιτυχία σε οργανωμένο περιβάλλον πωλήσεων.

Εκεί μαθαίνω πραγματικά τι σημαίνει φέρνω ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Ανήσυχος γαρ...διαπιστώνω πολύ γρήγορα, ότι το τμήμα πωλήσεων έχει αναλάβει κατά κάποιο τρόπο το μάρκετινγκ της εταιρίας. 

Το διαφημιστικό μήνυμα, που παίζονταν στην τηλεόραση (μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω) άφηνε πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο χρήσης των προϊόντων μας!

Εκεί χωρίς να έχω ακόμη ιδέα από ψηφιακή επικοινωνία, δημιουργώ μια απλή σελίδα όπου με μια σειρά φωτογραφιών - καθόλου επαγγελματικές- εξηγούσαμε βήμα-βήμα την όλη διαδικασία!

Ακόμη το τμήμα πωλήσεων -20 χρόνια μετά- λειτουργεί με σχεδόν το ίδιο σκεπτικό, απλά τώρα κάνουμε και διάφορα στο κομμάτι της ψηφιακής διαφήμισης...

Μετά ήρθε γάμος, γέννες -3τεκνος- το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΥ) αλλά και τα πρώτα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης όπου έψαχναν "εναλλακτικούς" τρόπους διαφήμισης...

Ψάξιμο και διάβασμα ήταν η καθημερινότητα μου, σεμινάρια με το τσουβάλι στο εξωτερικό , chatting καθημερινά με άτομα που γνωρίζαν σε προχωρημένο βαθμό Digital marketing στρατηγικές.

Εκεί δειλά δειλά κάνω τα πρώτα μου βήματα, βρίσκω πελάτες από τον ιατρικό τομέα, κτηματομεσίτες, mlm ιδιώτες, πολιτικούς  από την τοπική αυτοδίοικηση και τρέχω Blog posts στο Facebook!

Εκεί αρχίζω και την πολιτική αρθογραφία για πολιτικό κόμμα, άρθρα σε εφημερίδες, σχεδιασμό πολιτικής ατζέντας, εξειδικευμένα scripts για ομιλίες, κατασκευή ευέλικτων Website και άλλα πολλά. Κλίκ εδώ να δεις το Blog μου περί πολιτικού μάρκετινγκ.

Ταυτόχρονα διατηρώ από το 2000 εμπορικό κατάστημα αλλά και ηλεκτρονικό μέχρι και τώρα που διαβάζεις.

Είμαι οπαδός της απλότητας "Simplicity is Everything"  προτιμώ να μην κάνω πολύπλοκα πράγματα για να εντυπωσιάσω, παραμένω ρομαντικά αθεράπευτος κάθε φορά που ακούω την Ιστορία καθενός/μιας από εσάς!

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Ευχαριστούμε Για Την Επικοινωνία

facebook-messenger.jpg