top of page
This website was created by futureandvision

Η Συνταγή του Μάρκετινγκ για την επιτυχία στη Πολιτική


Marketing panagiotis Pagkakis

Η φόρμουλα για μια επιτυχημένη ανάπτυξη προϊόντος ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες. Οι επιτυχημένες εταιρείες διαθέτουν αρκετό χρόνο στη μελέτη των αναγκών της αγοράς στόχου τους, με αυτό τον τρόπο διαπιστώνουν τις αντιδράσεις και τις προτάσεις του κοινού τους καθώς αναπτύσσουν το προϊόν τους.

Κατά δεύτερο λόγο, κάνουν τον πελάτη τους μέρος της ομάδας ανάπτυξης του προϊόντος. Τρίτον, χαρακτηριστικό των επιτυχημένων επιχειρήσεων είναι η αμέριστη υποστήριξη της διοίκησης στη ομάδα ανάπτυξης προϊόντων. Τέταρτον, διαθέτουν αρκετό χρόνο στο να ανακοινώσουν στην αγορά το νέο προϊόν, χωρίς να αφήνουν αυτή τη διαδικασία στη τύχη. Και τέλος, για την επιτυχημένη ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος απαιτείται από την εταιρεία να καθορίσει μια αποτελεσματική δομή διοίκησης της διαδικασίας ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Η επιτυχία στις εκλογές υπόκειται σε παρόμοιους κανόνες, αλλά σε ιδιαίτερα πιο μικρή χρονική περίοδο. Στη πραγματικότητα, αν εξετάσουμε τις εκλογικές αναμετρήσεις παρελθόντων ετών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής θα διαπιστώσουμε ότι η επιτυχία ή αποτυχία γνωστών πολιτικών ηγετών, μπορεί να εξηγηθεί κάνοντας μια κριτική εξέταση των στρατηγικών μάρκετινγκ που ακολούθησαν.

bottom of page